Excursie van 12 september afgelast

Beste paddenstoelenliefhebbers,

Zoals in de mail van 26 augustus al werd gevreesd, moet ook de excursie van maandag 12 september naar Gees worden afgelast bij gebrek aan paddenstoelen. Tijdens een voorexcursie in het terrein vond ik gisteren slechts één verse paddenstoel: een bundeltje zwavelzwammen op een eikenstronk. Van verschillende kanten vernam ik dat deze soort het momenteel goed doet.
Zeer recent zijn er regionaal een paar flinke buien gevallen die wellicht de start van het paddenstoelenseizoen gaan inluiden. Mogelijk wordt de excursie naar Gees daarom op een later tijdstip in deze maand alsnog gehouden. Ik houd jullie hiervan op de hoogte.

Met regendansgroeten,

Eef Arnolds,
voorzitter PWD

PAD, Laetiporus sulphureus, 2009-09-15, Eifel, Holsthum, peer-1 - kopie
Zwavelzwam (Laetiporus sulphureus) (foto Eef Arnolds)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.