Nieuws

7 september 2019
Tot mijn spijt heb ik als excursieleider besloten om de PWD-excursie van a.s. maandag 9 september naar Drijber en omstreken af te gelasten.
Ik heb vandaag ter voorbereiding vrij uitgebreid twee terreinen bezocht die op het programma staan. In het ene terrein trof ik drie paddenstoelen aan van twee soorten.; in het andere helemaal geen verse paddenstoelen. Kennelijk hebben de recente buien nog onvoldoende effect gehad op de sluimerende mycelia. Het zal duidelijk zijn dat het momenteel niet de moeite loont om hier met een groep heen te gaan.
Hopelijk de volgende keer beter!

23 augustus 2019
Helaas zien we ons genoodzaakt om de geplande russula avond op dinsdag 27 augustus af te gelasten. We hebben recent in bermen en bossen rondgekeken, maar er zijn weinig russula’s te vinden en de meeste zijn in slechte conditie. Gezien de verwachting van tropische temperaturen en droogte tot ver in de volgende week zal de situatie alleen maar verder achteruitgaan.
We laten de excursie van maandag naar vochtige bosjes bij Lieveren wel doorgang vinden, al zijn de verwachtingen niet hoog gespannen.

11 augustus 2019
Joop Verburg maakte me attent op een storende fout in de recent rondgezonden nieuwsbrief. Op pagina 8 staat in het onderschrift van de foto Dubbelgangerfranjehoed. Dit moet zijn Dubbelgangerbundelzwam, zoals correct in de tekst wordt vermeld. In de versie van de nieuwsbrief op deze site is deze correctie inmiddels doorgevoerd.

8 augustus 2019
De jaarlijkse nieuwsbrief van de PWD is verschenen. Het tijdschrift heeft vanaf heden de titel Cantharellus. De nieuwsbrief is per mail toegezonden aan actieve leden van de PWD en kan ook op deze site worden gedownload in de rubriek Nieuwsbrieven.

12 juli 2019
Het nieuwe programma van de PWD voor de herfst van 2019 is gereed! Je kunt het programma inzien in de rubriek Activiteiten. Ook zijn de eerste meldingen van paddenstoelen te zien in de rubriek Waarnemingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.